Friday, 21 June 2013

30 Tips Ibu Hamil dan Pantang

Teks : Aizmallgedungbukuonline



 
RM 30 SAHAJA
 
untuk 1 ebook dan 1 ebook bonus (20 resipi sihat dan 20 jus sihat)
 
 
 
Ringkasan Bab

Bab 1: Kehamilan
 
1.1 Persediaan kehamilan
1.2 Pertambahan berat badan
1.3 Rawatan rutin
 
 
Bab 2 Diet dan penjagaan kesihatan/ pemakanan semasa hamil
2.1 Saranan diet oleh pakar pemakanan
2.2 Pemakanan yang disarankan agama
2.3 Senaman ibu hamil
 
B    Bab 3: Tips Sihat Ibu Hamil
 
B    Bab 4: Persediaan Bersalin
4.1 Lokasi Bersalin
4.2 Kaedah Bersalin
4.3 Persediaan Menyambut Bayi
4.4 Persediaan Mental Dan Fizikal
 
Bab 5: Pengalaman Bersalin.
Bab 6: Rutin Rawatan Pantang

Bab 7: Tips Sihat Dalam Pantang.

Bab 8: Sesi Penenang Dalam Pantang. Apa Suami Perlu Praktik?

Bab 9: Rutin Penjagaan Bayi Dalam Pantang
Bab 10: Diet Sihat Selepas Pantang

Bab 11: Strategi Diet Sihat Selepas Pantang

Bab 12: Tips Pemakanan Seimbang Dan Gaya Hidup Sihat

Bab 13 : Fokus dan konsisten
 
 
Ebook Bonus: 20 Resipi Sihat Sesuai dihidangkan semasa hamil, semasa pantang dan selepas pantang.


20 Resipi Sihat

1. Ikan Tenggiri Kukus Istimewa

2. Tauhu Sayur Campur Sihat

3. Ayam Organik Masak Tomato

4. Bergedel Tempe

5. Sup Bebola Tauhu

6. Sup Bebola Tenggiri

7. Kailan Tumis Bertauhu

8. Bubur Nasi Ulam

9. Bubur Oat

10. Kuetiew Ayam Halian

12. Mee Supp Halia

13. Bubur Nasi Halia

14. Daging Masak Halia

15. Sayur Campur Goreng

16. Moi Saderi Pati Ikan Bilis

17. Tenggiri Masak Tauchu

18. Kerapu Stim

19. Siakap Ala Thai

20. Bawal Hitam
 
 
 

20 Jus segar dan sihat

1. Jus Epal & Limau Nipis

2. Jus Epal & Strawberry

3. Jus Betik & Limau

4. Smoothie Timun

5. Smoothie Lobak Merah

6. Jus Sengkuang

7. Jus Tembikai

8. Jus Lobak Merah

9. Jus Campuran Lobak Merah & Tomato

10. Jus Campuran Lobak Merah & Bayam

11. Jus Celery

12. Jus Timun

13. Jus Bit

14. Jus Bayam Segar

15. Shake Orange

16. Jus Tomato Segar

17. Air Halia Manis

18. Jus Lobak Merah & Saderi

19. Jus Asparagus Segar

20. Jus Campuran Lobak & Tembikai Susu

No comments:

Post a Comment